Trendiga växter 2020

Precis som med mode finns det såklart trender inom växter, växters trendcykler tenderar dock att hålla väldigt mycket längre, tack och lov säger vi! Många retro-växter som varit superpoppis under femtio, sextio och sjuttiotalet är lika heta idag, exempel på dessa är Monstera, Fredskalla, Ampellilja, Svärmorstunga med flera.

Så även om du knappt kan göra fel när du inreder med växter, om du frågar oss! kommer här de hetaste växterna för 2020, alltså för dig som vill vara en riktig plantanista!

Moses Stentavlor 
Maranta Leuconeura 
En trend vi sett växa sig stark redan under 2019 är växter med mönstrade blad, denna trend håller i sig! Moses Stentavlor har blad tecknade i grönt med klarröda bladnerver, likt ett litet konstverk och är en av det hetaste växterna du kan ha hemma just nu!Rosenkalla
Anthurium Anderaeanum
Rosenkalla en klassiker som är på tapeten igen. Växten som känns elegant, retro och hipster på samma gång, dessutom är den en hejare på att rena luften. Självklart ska den få vara på topplistan 2020! 
Gåsfot
Syngonium Podophyllum
Rosa har aldrig varit så hett som nu! och finns det någon finare färgkombination än rosa och grönt? Syngonium Podophyllum Pink (Gåsfot som vi kallar den) har just den färgkombo och vi tror att denna växt kommer klättra ordentligt på populäritets-stegen 2020. Syngonium Podophyllum har funnits på växtnördarnas "ha lista" ett tag och det om något är ett tecken på en riktig trendväxt. Växten finns även i fina gröna färgkombinationer och kallas allt från Fingerranka, Pilspetsranka, Urskogens Slinga och Kaninöron.


Begonia
Begonia är en härligt retroväxt som finns i tusentals olika varianter, med allt ifrån fläckiga, prickiga och mönstrade blad är den en stor favorit 2020!
Fönsterfikus 
Ficus Elastica
Klassisk och älskad växt, som var en hit redan på 30-talet, vi förstår varför! Den finns i snyggt mönstrade blad men också i elegant mörkagröna, alla varianter är ubersnygga och kommer synas i många trendiga hem 2020!
Caladium 
Caladium är en riktig bubblare som vi inte alls sett särskilt mycket av innan, denna växt har nämligen varit nästan helt borta från marknaden i många år. Nu gör den comback med sina stora skira, lätt skrynkligt hjärtformade blad. Den finns i flera härliga färger och många med inslag av vitt med roliga namn som Miss Muffet, Fannie Munson, Frog in a blender, Strawberry Star med flera. Hur gärna vi än vill se denna skönhet året runt alla månadens dagar, så är detta en säsongsväxt som står sig fin från tidig vår till höst då den tappar alla sina blad. Men misströsta inte, spar knölen och plantera om den nästa vår så återuppstår denna vackra skapelse på nytt!  
Hartassbräken
Phlebodium Aureum
Hartassbräken och andra bräken syskon som Spjutbräken och Blodbräken kommer från en härlig yvig växtfamilj och dessa har kommit och blivit en stor trend som vi kommer få se mycket av under 2020. 
Strandkastanj
Pachira Aquatica
En sista växt som trendar 2020 är Strandkastanj, eller Money tree som den heter på engelska. Den har ett palmliknande utseende och enligt kinesisk feng shui tradition ska denna växt bringa sin växtförälder lycka, bara av den anledningen måste man ju ha en hemma!

Shoppa växter

Hitta din växt


Gröna Nyheter

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Djungelrummet